Dračí ovoce lyofilizované váha 10kg


13337 Kč 10670 Kč

Kvalitní a levný produkt Dračí ovoce lyofilizované váha 10kg od výrobce Svět plodů u nás najdete téměř zadarmo za 10670 Kč.

Dračí ovoce lyofilizovanéInformace o produktuDračí ovoce, neboli pitahaya, patří mezi exotické ovoce, které v našich obchodech často nevidíme. Což je velká škoda, protože je plné vitamínů skupiny B a C, minerálních látek, omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Proto jsme se rozhodli si pořídit dračí ovoce z Asie, a to přímo z Číny. Kvalitou, chutí a vůní odpovídá našim preferencím a na jeho pěstování nebyly použity žádné chemické látky. Produkt byl vypěstován, posbírán a nakonec vysušen mrazem. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení naší uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší. Takto hotové lyofilizované ovoce k nám poputovalo plné stejných živin, vitamínů a antioxidantů jako čerstvé plody, ale bez kapky vody. TOP informace o dračím ovociVšechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány. Snižuje hladinu kyseliny močové v krvi. Nízkokalorická dužina pročišťuje organismus. Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě. Ovoce má výrazný pigment, po rozdrcení se dá použít jako přírodní barvivo. Poznámka nákupčího„Toto ovoce se těžko shání v čerstvém a zároveň dozrálém stavu, proto je perfektním adeptem na sušení mrazem. Ovoce je z Asie, kde bylo vypěstováno, sklizeno i usušeno. Chuť ovoce není ani v čerstvé podobě nijak výrazná, spíše nasládlá s křupavými semínky. Zajímavostí je výrazný pigment – rozemleté lyofilizovaného ovoce se dá využít jako přírodní růžové barvivo. “Jak se dračí ovoce suší mrazem?Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Dostupnost skladem